Mkpụrụ ubi

Ahịhịa wormwood, ma ọ bụ ihe bụ wormwood

Ndị nna nna anyị ka na-eji Wormwood eme ihe. A na-esi n'aka ya mee ihe dị iche iche megide ndị iro na ọdachi, ya na enyemaka nke ọgwụ na-adabere na wormwood ha kpatara mmebi. Otú ọ dị, n'agbanyeghị nke a, a na-ejikwa osisi ahụ maka atụmatụ akụ na ụba. Site n'isiokwu a, ị ga-amụta àgwà zuru ezu nke wormwood, yana ihe gbasara ụdị osisi dị ala ma dị ogologo.

Wormwood: nkọwa zuru oke nke mkpụrụ ndụ ihe nketa

Wormwood bụ ezinụlọ Astrov. Aha nke osisi na aha nke chi nwanyị Artemis, ọ bụ ezie na ọtụtụ na-akpọ ya "evshan." Ma ọ bụrụ na ọ dịtụbeghị mgbe ị zutere ya na ị maghị ebe wormwood na-etolite, mgbe ahụ, anyị ga-agwa gị banyere ya ugbu a. Ị nwere ike izute osisi n'ime ọhịa na mpaghara dịpụrụ adịpụ nke Eurasia, North America na North na South Africa. Dịka ọmụmaatụ, a na-achọta wormwood nke oké osimiri na steppes a na-akpọ nkụ ma na-amị mkpụrụ, na-arịba wormwood - na wormwood na-agafe na Central Asia. A na-elekarị osisi ahụ anya dị ka ihe dị mma, ma ọ bụ biennial ma ọ bụ kwa afọ. A na-akpọ ya ma ọkara osisi na osisi herbaceous.

Otú ọ dị, maka ụdị dị iche iche, e nwere otu ọdịiche dị iche - ọnọdụ nke epupụta. A na-esi na nkata mee ihe ndị na-eme wormwood. Okooko osisi nwere pink, acha odo odo na agba ọcha.

Dabere n'ụdị ndị ahụ, akwụkwọ mmeghe nke wormwood bụ nke ọla ọcha na-acha ọcha, ọlaọcha-acha anụnụ anụnụ, ọla na agba agba odo-acha odo odo.

Ihe ọzọ dị iche na ụdị wormwood a wụnyere bụ osisi dị elu. Osisi na-eto eto na-eto eto ruo 20 cm n'ịdị elu, ogologo - ruo 1 m.

Wormwood - osisi na-adịghị mma ma nwee ike idi ogologo oge na-enweghị mmiri.

Ugbu a na ị maara ihe wormwood dị, ka anyị gaa na nkọwa nke ụdị osisi ọ bụla.

Tall wormwood

Ọ bụrụ na ịchọrọ ịme ogige ahụ mma, ị ga-achọ ogologo wormwood, nkọwa nke anyị ga-enye na mpaghara ndị a.

Onye ọ bụla nwe ubi na-achọ ime ihe na-atọ gị ụtọ nke ọma n'usoro n'usoro. Iji kwadebe mpaghara ubi ahụ, ịkwesiri ịme ka ịme atụmatụ nke ọma: mee ka akwa, fences, na-eme ndokwa akwa ifuru.

Gmelina Wormwood

O siri ike ịgụ ọnụ ole ụdị wormwood dị n'ụwa. Mana, anyị ga-akọwa n'ụzọ zuru ezu banyere ndị kasị ewu ewu na ha, dị ka ọmụmaatụ, Gmailin wormwood (aha ọzọ maka ụdị a bụ "Ịchụ àjà"). Osisi a bụ ọgwụ herbs. Gafere ruo 1 mita n'ịdị elu. Eziokwu kwesịrị ịbịaru nso na mgbọrọgwụ osisi.

Ọ na-etolite n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ Ụwa na oke ahịhịa ọhịa, oke ọhịa, nchacha, osimiri na oke osimiri. Maka ebumnuche ọgwụgwọ, kpọkọta n'elu nke Ome. A na-eme nchịkọta n'oge okooko.

Wormwood ọgwụgwọ nwere mmanụ ndị dị mkpa (a-pinene, r-pinene, p-cymol, limonene, boreol, camphor, na camphene), tannins, vitamin C, organic acids, yana alkaloids, coumarins, roba, na bioflavonoids. Gormin wormwood nwere antipyretic, analgesic, expectorant, anti-edematous, anti-inflammatory properties. Eji ya kwadebe ọgwụ "Chamazulene".

Bitter wormwood

A na-ewere osisi dị ka wormwood ka ọ dị mma.

Ụdị a nwere ihe siri ike na oke ilu ilu. Nke a bụ osisi kachasị njọ nke eji mee ọgwụ.

Ị ma? Wormwood bụ isi ihe nke ihe ọṅụṅụ na-ezighi ezi.
A na-ewere Europe dị ka ala nnabata nke ụdị wormwood, ọ bụ ezie na ọ dị ogologo oge na North Africa na Western Asia. Eji ya na Southern Europe, USA, ebe a na-eme mmanụ site na wormwood. Ị nwere ike izute osisi ahụ n'okporo ụzọ, na kichin a kụrụ n'ubi, ala ahịhịa juru, na nso ụlọ na oke ọhịa.

Wormwood toro ruo mita 2 n'ịdị elu. Mkpuru osisi na-eguzobe, na-eji ọla edocha kpaa ntutu. Okooko osisi - edo edo, nkata a na-agbanye ihe dị ka mmimita 3.5 mm.

Akwụkwọ nke wormwood (tupu okooko) nwere sesquiterpene lactones, glycosides na-egbu ilu, saloids, phytoncides, ascorbic acid, mmanụ dị mkpa, potassium salts, carotene na organic asịd.

Mmanụ dị mkpa nwere mmanya mmanya, thujone, cadinene, curcumen, chamazulenogen na linen. Akuku nke ahihia wormwood nwere ihe omuma, akwukwo, ketolactones A na B, artemisetin na oxylactone. Na nkà mmụta ọgwụ, a na-eji akwụkwọ wormwood eme ihe, anakọtara na mmalite nke okooko osisi. A na-eji ya na nkwadebe nke mmanụ dị mkpa na ọgwụ ụfọdụ. Osisi ahụ nwere ihe ilu dị ilu ma na-ewute ụfụ na-atọ ụtọ n'ọnụ. Ọ na-eme ka ọrụ eriri afọ na-arụ ọrụ.

A na-ejikwa Wormwood mee ihe na nri dị ka ihe na-esi ísì ụtọ maka efere anụ.

Ọ dị mkpa! Wormwood agaghị emerụ n'oge ime.
A na-ejikarị osisi ahụ ejide moth na caterpillars. A na-eji akụkụ ahụ dị n'elu n'elu agba akwa na agba ọ bụla nke akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ.

Louisiana Wormwood

Louisiana wormwood toro ruo 90 cm n'ịdị elu. Ọ nwere agba ọcha nke epupụta okooko osisi odo.

Nke a bụ osisi osisi na-eto eto na August. Ọtụtụ mgbe, e nwere ụdị ya ndị a kụrụ n'uzo ihe ịchọ mma.

Ụdị a sitere na North America. A na-ejikarị osisi eme ihe dị ka onye na-echebe anụ, nke na-adịkarị na ihe anyị. Na nkà mmụta ọgwụ, ọ bụ nanị akụkụ nke wormwood ka a na-eji eme ihe. Site n'aka ya mee broths, tinctures na ihe odide. Wormwood ntụ ntụ na ihe ọṅụṅụ na-eji internally.

Ọ dị mkpa! FOlina enweghị ike iwepụ ruo ogologo oge, ebe ọ na-akpata ọnọdụ hallucinogenic, njigide na njide.

Wormwood Lacticulum

Na ụdị wormwood gụnyere molotsvetsvetkovaya, nke nwere nkọwa na-esonụ:

  1. Ọ na-eto ruo mita abụọ n'ịdị elu.
  2. Ọ bụ osisi na-eto eto.
  3. Enwere oghere na nnukwu akwụkwọ, agba bụ akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ.
  4. Osisi ndị ahụ bụ obere, ude-acha, na-esi ísì ụtọ.
A na-eji nnukwu wormwood a eme ihe dị ka osisi ornamental na nhazi ihuenyo, karịsịa n'ime osisi ndị a kụrụ agwakọta, maka ịkwado ala na mixborders. The wormwood lacticulum n'etiti currant bushes anya mara mma.

Wormwood kwa afọ

Anụ ọhịa wormwood kwa afọ bụ n'ezie ahịhịa ndụ kwa afọ. Ị nwere ike izute ya na East na Central Asia, nakwa na South na Ebe Ndịda Europe. Ọ na-etolite na soot n'akụkụ okporo ụzọ ụgbọ oloko na ebe ájá. A na-ewere ya dị ka ahịhịa.

Wormwood kwa afọ nwere mmanụ ndị dị mkpa na ísì ụtọ, ascorbic acid, tannins na alkaloids. N'afọ 1972, a na-eji wormwood kwa afọ emepụta ọgwụgwọ maka ịba. Na oge anyị, a na-eji akụkụ ahụ dị n'elu nke osisi ahụ mee ihe dị ka ihe na-esi ísì ụtọ. A na-eji mmanụ dị mkpa emepụta ihe ndị na-esi ísì ụtọ na ncha. N'okwu ndi mmadu, a na-eji usoro iba na dysentery eme ihe n'elu. I nwekwara ike nweta uhie uhie maka akpụkpọ anụ, ma site na mgbọrọgwụ mee ka mmiri lemon-acha odo odo maka akpụkpọ, ajị anụ na silk. A na-eji ụdị wormwood eme ihe na mma dị ka ihe ịchọ mma.

Ọ bụrụ na ịnweghị ohere iji na-elekọta akwa ifuru n'oge ezumike gị ma na-achọ azịza nke ajụjụ nke osisi chọrọ ka ọ bụrụ nke kachasị nlekọta, lee anya na mbara igwe, onye ọbịa, peony, primula, rudbeckia.

Wormwood Rutolia

Wormwood rutolia toro ruo 80 cm n'ịdị elu. Ọ bụ wormwood steppe, nke a na-ahụ na Western Siberia, Central Eshia na Eastern Siberia. A na-eji usoro ọgwụ na-emepụta ihe ndị dị n'ime ya, epupụta na inflorescences nke wormwood rutolist. Osisi nwere mmanụ ndị dị mkpa, ogidi aromatic, scopoletin, organic acids, flavonoids na p-hydroxyacetophenone.

Mmiri dị mkpa nwere mmetụta antibacterial ma jiri ya mee ihe ọ bụghị nanị na ọgwụgwọ, kamakwa na perfumery. A na-eji ọgwụ ọjọọ wormwood rutolistnaya eji mee ihe na dysuria, a na-ejikwa ogwu ahịhịa na-egbuke egbuke maka eze mgbu. Decoction na-enyere aka na angina, na infusions - na ọrịa nke obi na afo.

Ala-eto wormwood

A na-eji ụdị wormwood eme ihe na-arịwanye elu dị ka ihe eji achọ mma, na ngalaba a, ị ga-amụ banyere njirimara ha bụ isi aha.

Schmidt wormwood

Ugbu a na ị maara ogologo oke wormwood, ka anyị gaa n'ihu na-akọwa ụdị ndị dị ala nke ahịhịa a. Schmidt wormwood bụ osisi nke perennial nke na-esi ísì ụtọ. Ahịhịa na-eto ruo 20 cm n'ịdị elu. Akwụkwọ ya bụ ọlaọcha na mgbasa ozi ọma. Osisi nke osisi dị obere. Ọtụtụ mgbe, a na-eji ya na-eme ka ugwu na ugwu ugwu dị mma, ma na-elekwa anya na akwa akwa.

O nwere ike ịbụ ezigbo ebe a na-ahụ maka Roses.

Ị ma? N'oge ochie, a na-agbasasị wormwood na England na ụlọikpe. A kwenyere na nke a na-egbochi mgbasa "ụlọ mkpọrọ."

Wormwood Steller

Storm's wormwood na-adọta uche ya na akwụkwọ mmeghe ya. Ha bụ ọlaọcha na obi ụtọ na aka. A na-eji ụdị wormwood eme ihe dị ka ogige ubi. A na-eji okirikiri ala ndị ahụ na-eme ya mma, na-enwe mgbidi, ugwu ugwu. Ọ na-ejikwa osisi ndị na-enwu gbaa. N'ikwekọ na aha ya na otu ụdị, ụdị wormwood Steller nwere ike ịchọta na nkume nkume, ebe osisi ahụ na-eto ruo 30 cm n'ogologo. Ọ na-eto na Far East, na Japan na Norway.

Wormwood

Wormwood bụ osisi perennial ma too ruo 80 cm n'ịdị elu. O nwere ọbara ọbara. Ahịhịa ndụ wormwood nwere akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ na obere okooko ọbara ọbara. Ị nwere ike izute ya na Central Asia na Western Siberia, n'akụkụ, obi ụtọ, na steppes, ala ahịhịa juru na n'okporo ụzọ. A na-eji ụdị wormwood a maka nzube ahụike. Karịsịa na ọrịa urogynecological, ọrịa nke afọ, na epilepsy. Nakwa site na akwukwo wormwood na anu ohia ka o na-eme ka mmanu ogwu. Osisi nwere rubber na acho carboxylic phenol, nakwa mmanụ dị oké mkpa. Na mgbọrọgwụ e nwere artemaisaketon na dehydrofolcarinone.

Ugbu a, mgbe ị maara ihe wormwood dị, anyị na-aga n'ihu.

Wormwood mara nma

Enwere ike ịchọta wormwood n'Ala Alps. A na-ama ya site na oge ntoju ọlaọcha na epupụta isi siri ike. Akwụkwọ mpempe akwụkwọ ahụ dị nfe, dị ntakịrị ma dị ala. Mkpụrụ osisi na-eto eto ma na-acha odo odo. A na-akụ osisi na-esote mgbidi na-acha anụnụ anụnụ, na ebe ndị dị n'akụkụ ogige na n'elu mgbidi nkume. Akwukwo wormwood di nma na-eji anya ya ele anya n'oge oyi.

Cold wormwood

Corm wormwood bụ osisi perennial, nke ruru 40 cm n'ịdị elu. Akwụkwọ dị mkpụmkpụ ma nwee agba odo. Osisi ndị ahụ bụ odo ma ọ bụ odo odo-pink.

Ị nwere ike izute na n'ebe ugwu nke China na Central Eshia, n'ugwu nkume, steppes, na osisi pine na n'elu ala.

Nke a wormwood nwere ascorbic asịd, mmanụ dị oké mkpa, flavonoids, cineole, boreol na fenchone. Maka ọgwụ ọgwụ, epupụta, mkpụrụ osisi, mgbọrọgwụ, ahịhịa na inflorescences nke osisi ahụ na-eji. Infusions na decoctions nwere expectorant, diaphoretic na antipyretic Njirimara. A na-eji ha maka diphtheria, bronchitis, ụkwara, ịba, na oyi baa na ụkwara nta.

Ị ma? Na Rom oge ochie, ndi mmeri nke agburu ugbo ala nyere onyinye - mmanya ya na wormwood. O wusiri ike na nsogbu.
Wormwood bụ osisi mara mma na nke bara uru, anyị nwere olileanya na site n'enyemaka nke isiokwu anyị, ị nwere ike ịchọpụta ụdị ahihia na ọdịiche ha dị.