Osisi

Esi na mgbe akụ aprịkọt na piom

A na-etolite aprịkọt n'ebe ndịda obodo ahụ, ebe ọ bụ osisi na-ahụ ọkụ ọkụ. Iji kwalite ọdịbendị a ma ama na mpaghara ugwu, ọ dị mkpa iji bulie isi ike n'oge oyi. Nke mbu, a gha m ilekọta akụ na - agbakọ agbakọ ma dakọtara ọnụ, nke plum ghọrọ maka osisi ndịda. Andzọ na iwu igbochi aprịkọt na pọmpụ dị mfe ma nweta onye na-elekọta ubi ịmalite.

Mmiri plọg aprịkọt grafting - ntọala

Oge opupu ihe ubi bụ mgbe ọdịdị na-eteta site n'ụra oge oyi, ihe ọ plantụ plantụ nke mkpụrụ osisi na-amalite ịkwaga site na mgbọrọgwụ ruo okpueze, na-akpali ọdịdị nke Ome, akwụkwọ, okooko osisi na mkpụrụ osisi. Na steeti a, ọgwụ mgbochi ahụ na-adịkarị mma; ọnya ndị ahụ na-agwọ ngwa ngwa na mfe.

Dbọchị ịgba ọgwụ mgbochi

Mpepu anyadokwa na mmalite oge opupu ihe ubi, mgbe ngwa ngwa bido, gbanye mgbọrọgwụ kachasị mma. Na njedebe nke oge ha ga-enwe oge inye ihe ọma, sie ike siri ike nke ga-eji obi ike banye n’oge oyi. Enweghị ike ịkwado ụbọchị a kapịrị ọnụ, ha dịgasị dabere na mpaghara na ọnọdụ ihu igwe akọwapụtara n'oge a. Ha na-amalitekarị n'etiti ọnwa Mach na mpaghara ndịda ma na-aga n'ihu ruo ngwụsị Eprel na mpaghara ugwu.

Etu esi akụ aprịkọt na osisi piom na oge opupu ihe ubi

Mgbe ụfọdụ ndị ọrụ ubi na - ajụ ajụjụ na - ajụ ajụjụ - enwere ike ịkụ aprịkọt na piom na mmiri.

Azịza ya bụ ee, i nwere ike. A na-eme nke a mgbe ọ dị mkpa iji nweta ahịhịa na-eguzogide na-enweghị mgbọrọgwụ. Aprịkọt na-agbanye mkpọrọgwụ na plọg osisi, ndị ọrụ ubi ejiriwo ihe onwunwe a mee nke ọma.

N'oge opupu ihe ubi, a na-egbutu aprịkọt na mkpụrụ osisi. A na-egbute ha n'oge mgbụsị akwụkwọ wee chekwaa ha n'ebe oyi (dịka ọmụmaatụ, na okpuru ulo) ruo mgbe ịgba ọgwụ mgbochi.

Dịka ngwaahịa, ha na-eji ma ome eto eto gbara afọ 1-2, yana ụmụ afọ atọ - ise. N'ọnọdụ nke abụọ, ọ ka mma ma ọ bụrụ na ngwaahịa osisi ahụ ga-etolite ebe niile. Ntugharị n'oge afọ a jikọtara ya na ndọda na mmepe ha, n'ụzọ na-enweghị isi, bụ ihe a na-achọghị.

N'ime usoro ndepụta dị ukwuu maka ịgba ọgwụ mgbochi apricots na plums n'oge opupu ihe ubi, a na-atụ aro atọ. Copulation, na ala na n'okpuru ogbugbo. Methodszọ ndị a dị mfe, dịịrị onye na-elekọta ubi ma nye ọnụ ọgụgụ dị elu nke nlanarị.

Tupu ịga n’ihu ịgba ọgwụ mgbochi ọrịa, ọ bara uru ịme ihe biomaterial nke ndị ọzọ. Maka nke a, ahịhịa na ahịhịa ọhịa dị mma.

Ntuziaka ịgba ọgwụ mgbochi nzọụkwụ site na i copomi

A na-eji usoro a eme ihe mgbe diameters nke ngwaahịa na scion jikọtara ọnụ, ma ọ bụ mgbe ọdịiche ahụ ruru 10%. A na-eji copulation na dayameta mee ihe site na anọ ruo milimita iri na ise.

Consistszọ a mejupụtara n'eziokwu ahụ bụ na a na-egbutu nsọtụ nke alaka ndị ejikọtara ọnụ na akụkụ siri ike ma jikọta ya na ibe ya site na Mpekere. Enwere ihe dị mfe, kawanye mma na ntinye na saddle.

Thiszọ a dị mma maka inweta akụ.

Yabụ:

  1. Iji bido, họrọ ebe ịgba ọgwụ mgbochi - ọbụlagodi, jiri ogbugbo dị mma na dayameta nke kwekọrọ na dayameta nke scion. Ogologo ebe a di elu n’elu ala bu nke anakwunyere onodu site na onodu ime obodo. Ọ bụrụ na ọkpụrụkpụ mkpuchi nke snow na-adịkarị elu, mgbe ahụ ịgba ọgwụ mgbochi ahụ kwesịrị ịdịkarịa ala otu mita, na mpaghara ụfọdụ elu. N'ebe ebe otutu ihe mkpuchi dị ụkọ, ọ ga - ekwe omume ịgha mkpụrụ inoculation n'ogologo 40-50 cm. Udere niile dị n'okpuru ebe a bụ ndị ìsì.
  2. Dabere n'ụdị i chosenomi ahọpụtara, a na-eme akụkụ nke ụdị kwekọrọ:
    • Maka nnomi dị mfe, na mpaghara ndị ejikọrịrị na scion na ngwaahịa, mee ngalaba akụkụ na 20-25 Celsius, 3-4 cm ogologo.
    • A na - akọwawanye copulation na cut ị na - eme na Mpekere, nke a na - etinye ya na ibe ya, na - enye kọntaktị siri ike.
    • Maka mkpuchi na saddle na scion, a na-ebipụ ikpo okwu, nke edobere na njedebe nke ngwaahịa ahụ.
    • N'ọnọdụ ọ bụla, ejiri eriri kechie mkpọ ma ọ bụ teepu ejiri mkpọchi kechie akụkụ ahụ.

      Ọ dị mkpa. A na-ejikọ okpokoro ka etinyere na ha na-emekọ na cambial n'ígwé. Ọ bụrụ na diamita nke ngwaahịa na scion abụghị otu, yabụ ekwesịrị ijikọ akwa ndị a ma ọ dịkarịa ala site n'akụkụ atọ.

      Ofdị nke yingomi: a - dị mfe; b - ka mma; c, d - ya na saddle; d - idozi teepu ịgba ọgwụ mgbochi

  3. Jiri mma ma ọ bụ nchekwa bee okporo ahịhịa ahụ, hapụ 2-3. Ejiri ogige var na ebe a na-egbutu ya.
  4. A na-edobe griinyere griin haus n’elu osisi ahụ iji nwee ike ịba ụba nke iru mmiri, nke achọrọ maka ịlanarị ka mma. Emere nke a site na itinye akpa rọba na aka ahụ, kechie ya n'okpuru ebe ịgba ọgwụ mgbochi ahụ. A na-egbutu obere oghere 2-3 maka ikuku na akpa. Mgbe ọnwa 1-2 gachara, mgbe ogwe tolitere na ngwaahịa ahụ, ewepu ngwugwu ahụ.

Ntuziaka maka nzọụkwụ maka ịgba ọgwụ mgbochi na ụzọ kpochapụ

A na-eji usoro a mee ihe ebe dayameta nke ngwaahịa sitere na 8 ruo 100 mm, ma ọ nwere ike ọ gaghị adaba na dayameta nke scion. Ọ bụrụ na scion dị gịrịgịrị, mgbe ahụ, ọtụtụ mkpụrụ osisi na-anyadokwa na otu ịkpụ. Mee ya dika nke a:

  1. A na-egbutu akpati ahụ n’ebe ahọtara, dị ka akọwara n’elu, na mpaghara aka nri. Ọ bụrụ na etinye aka na ngalaba, a na-edobe ịkpụ ahụ n'akụkụ ntọala ahụ o kwere mee.

  2. N'etiti mkpanaka ahụ, n'akụkụ aka nri ya, jiri anyụike ma ọ bụ mma mee ya, jiri akụkụ dị omimi nke 3-4 cm dozie ya, enwere ike ịme oghere abụọ n'ụzọ ma ọ bụ n'akụkụ ya. Emere oghere ahụ ma ọ bụ sọdetị ma ọ bụ mpe mpe akwa.

    N'ime etiti nke ịkpụ ji anyụike ma ọ bụ mma mee mpekere 3-4 cm miri

  3. A na-egbutu njedebe nke aka (mpempe) n'ụdị nke wedge dị nkọ ma tinye ya na ntanetị, echefukwala ikpokọta cambial. Ha na-eweghara sọọsọ ma ọ bụ na-amị amị - na - ejikọtara ya na mkpachapụ anya.
  4. Dị ka nkọwa gara aga si dị, a na-eji teepu, ejiri ahịhịa dochie ebe ịgba ọgwụ mgbochi ahụ.
  5. Bee mkpụrụ osisi nke akụrụ 2-3.

    Infanye akara aka nke mkpụrụ osisi ahụ ijide n'aka na cambial kpuchie kwekọrọ

  6. Dozie griin haus, nke a na-ewepụ mgbe azọchara mkpụrụ.

Nzọụkwụ ịgba ọgwụ mgbochi maka ogbugbo

Usoro a dị ka usoro mbu na nsonazụ mbu gara aga. Ọ dị iche na na akpati osisi ahụ anaghị emebi emebi, kama, a na-egbute ogbugbo ma kechie ya, nke a na-etinye scion ahụ. Usoro adabara maka ogwe nke nnukwu dayameta, a na-atụ aro ka o jiri nwayọ kọọ ihe anọ dị na ya.

Iwu maka ogbugbu a bụ otu a:

  1. N'otu aka ahụ n'ụzọ gara aga, a na-ahọrọ ebe ma na-egbutu akpati.
  2. Bee ahihia ya na okpukpo nke cambium n'ogologo nke 4-5 cm. Ọ bụrụ na mkpụrụ osisi ahụ bụ 2, 3 ma ọ bụ 4, mee ka ọnụọgụ dị mma kwesịrị ekwesị. A na-edobe ha n'otu akụkụ n'akụkụ dayameta nke gbọmgbọm ahụ.
  3. A na-ebipụ ụkwụ dị mkpirisi 3-4 cm na njedebe ala nke aka ọ bụla, mgbe ahụ, a na-egbubi oblique.
  4. Jiri nwayọ na-agbagọ ogbugbo ahụ, dobe akụkụ ya n'azụ ka akwa nke cambium na-emekọrịta onwe ha.

    Ogwu ogbugbo ahụ kwesịrị ekwesị maka nnukwu ebuka

  5. Omume ndị ọzọ yiri ụzọ ndị gara aga.

Nkwado izugbe

Uzo obula esi enye ogwu a, dobe iwu ndia:

  • A na-egbusi ngwa ọrụ (mma, ịkpụ osisi) ọnụ tupu ha arụ ọrụ.
  • Tupu iji ya, a na-eji ọgwụ antiseptik na-agbaze ya. Iji mee nke a, jiri usoro 1% nke sulfate ọla kọpa, mmanya ma ọ bụ peroxide hydrogen.
  • A na-eme ngalaba nke ngwaahịa na scion ozugbo ịgba ọgwụ mgbochi. Oge site na oge iberibe na njikọ nke akụkụ ahụ anya agba kwesịrị ịdị ntakịrị. N'okwu dị mma, ọ dịghị ihe karịrị otu nkeji.
  • N'afọ mbụ nke ndụ, a ga-echekwa osisi ghere eghe site na ìhè anyanwụ. N'okwu a, ha ga-agbanye mkpọrọgwụ nke ọma.
  • Ubi a etinyere n'ubi ekwesịghị inwe ngwaahịa mmanụ dị ka mmanụ ọkụ, kerosene na ihe ndị ọzọ. A na-ahọrọ usoro nke Beeswax ma ọ bụ lanolin.

Vidio: afọ apricot ịgba ọgwụ mgbochi anọ

Nyocha nke acgba Ọgwụ

Banyere nsonaazụ nke mkpụrụ aprịkọt n'afọ gara aga "na nkewa" na piom. Mmụba a na-eto site na 50 ruo 70 cm (a na-etinye okooko ifuru na yana ịgba ọgwụ mgbochi). A kụrụ aprịkọt nke mbụ. E gosipụtara oghere ịgba ọgwụ mgbochi site na njiri ike. Eke Ẹtọde ke anyanya ma ọ bụ na stamb n'elu 50 cm si ala (a otutu snow ke ini etuep). Mkpụrụ aprịkọt nke a wapụtara na piom toro site na 50-70 cm

Mkpụrụ aprịkọt nke a wapụtara na piom toro site na 50-70 cm

Andrey_VLD

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=634457#p634457

Na mbụ Kpoo site na kursk162 View Post Ajụjụ - Ma ole mgbe ka aprịkọt a gwakọtara agwakọta na ebe ị na-asa? Enweghị ike ịkwụsi ike? Ekeputara n’elu plọm na-acha anụnụ anụnụ (HZCH), blackthorn na Ochakovskaya Yellow. Yana ịgba ọgwụ mgbochi bụ na okpueze na Ome nke ndị ebuka. Emebighi ya dika okpueze pluum di nma (HZCH), na ebe ogwu, ogwu na otite ihe omimi nke nkpuru .. Ma enwere otutu ogwu n’agba kwa (HZCh), nke n’agba nke oma. Na okpueze ahụ, a na-anyakọta coolant dị ka ọ kwesịrị, ọ na-amalite nke ọma. N’otu oge ahụ, aprịkọt n’onwe ya na-eme obere akụkụ nke akwụkwọ osisi n’ozuzu ya n’elu osisi, n’oge opupu ihe ubi ọ na-eto, ọ na-enwe àkwá, ma emesịa tụfuo, otu aprịkọl dị na ngalaba ahụ, ma ọ tobeghị. Yana ịgba ọgwụ mgbochi na Ome, i.e. na mkpochapu akwụkwọ nke piom onwe ya, ndị coolants na-etolite nke ọma na afọ mbụ, ma na oge opupu ihe ubi, ọ na-achọpụta na ha nwụrụ kpamkpam (ikpe 2, oge opupu ikpeazụ nke a). N'elu blackthorn ha na eto nke oma na muru m; a kowaghi m blackthorn na okpueze. Na blackthorn, enwere m ogwu nke ugbo nke ato; aghawo otutu nkpuru ifuru, ma na udu mmiri enwere ntu oyi n'okpuru mbepu 33, aga m echere nsonaazụ nke oge oyi. Ugbu a, m na-agbalị ịkpụ ụdị dị iche iche, ebe ha toro na mbara ihu na akụwa na akụkụ ala n'ogige n'ime obodo. Ka o sina dị, ihu igwe anyị abụghị nke kwesịrị ekwesị maka aprịkọt. Ọ dị mkpa iji họrọ nhọrọ.

Andrey_VLD

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=1292766

Describedzọ akọwapụtara nke ịgba ọgwụ mgbochi dị mfe ma bụrụkwa ntụkwasị obi, ndị nyocha na ndị na-elekọta ubi na-anwale ọtụtụ afọ. N'oge ọkọride, mkpụrụ osisi na-enye Ome siri ike, na-enwe ezi ike nke na-anagide ọbụna mkpụrụ osisi na-adịghị mma. Site n’ịgha mkpụrụ osisi aprịkọtọ na piom ná mmalite oge opupu ihe ubi, onye na-elekọta ubi ahụ nwere obi ike na nsonaazụ ya.