Mkpụrụ ubi

Kedu ihe bụ plum: beri ma ọ bụ mkpụrụ osisi?

N'agbanyeghị eziokwu ahụ bụ na mkpụrụ osisi ọhụrụ na-apụta mgbe nile n'ahịa, ndị na-eto n'ubi anyị anaghị eme ka ha mara. Otu n'ime ndị ọkacha mmasị a nwere ike ịgụnye plum, mkpụrụ ya bụ ndị a ma ama ọ bụghị naanị maka ihe mbụ ahụ, kama ọ bụkwa maka ọtụtụ àgwà bara uru - anyị ga-atụle ha na isiokwu.

Akụkọ ọdịbendị

A marawo Plum ruo ọtụtụ afọ, ma ka ọ dị ugbu a, e guzobeghị ụdị mbipụta nke osisi a. Ogwu ihe omumu nke di na Switzerland ekpughewo n'etiti ndi ozo ndi obula nkume, nke negosi na obuna na ndi ozo, nkpuru ndi a bu ihe oriri. Akwụkwọ akụkọ na-ekwu na mkpụrụ ndị a adịwo ogologo oge dị mma na tebụl nke ndị eze na ndị ọgaranya ndị ọzọ.

Ụfọdụ ndị ọkà mmụta sayensị kwenyere na erulu pụtara na Rom oge ochie. Ugbua tupu mmalite nke ọgbọ ọhụrụ, ndị Siria mere prunes, nke ha na mba ndị ọzọ na-azụ ahịa. Na Russia, mkpụrụ osisi ahụ bụ ọkacha mmasị nke Tsar Alexei Mikhailovich. E nwere nkwupụta na mkpụrụ ndị a rutere Europe n'ihi nkuku agha.

Ị ma? Maka oge mbụ osisi ahụ pụtara na Caucasus. A na-ekwenye na osisi ahụ bụ nsonaazụ nke ogwu na cherry plry. Ka oge na-aga, site na nhọrọ, e nwetara ọtụtụ ụdị dị iche iche.

Berry ma ọ bụ mkpụrụ?

N'oge na-adịbeghị anya, ụfọdụ ndị malitere ịkpọ plum a berry, ọ bụ ezie na tupu mgbe ahụ, ọ bụbu mkpụrụ. Tụlee ihe kpatara mgbanwe ndị dị otú ahụ. Dị ka botany, na mbụ na tomato bụ ọtụtụ-seeded mkpụrụ osisi na chara n'onwe na bushes na osisi. Agwum nwere otu nkume, ebe mkpụrụ osisi ahụ na-eto n'elu osisi, nke pụtara na ọ gaghị ekwe omume ịkpọ ya berry site na echiche sayensị. Otú ọ dị, e nwere ụdị dịgasị iche iche nke na-etolite na osisi nke ụdị ọdịdị dị mma ma nwee obere mkpụrụ. Na nke a, enwere nghọtahie na iru eru - beri ma ọ bụ mkpụrụ osisi.

Ntuziaka kachasị mma site na blanks blanks maka oyi.

Tụlee ihe mkpụrụ osisi dị: dịka nhazi dị iche iche - mkpụrụ osisi na-eri nri nke nwere nnukwu mmiri, na-eto eto na osisi, osisi shrub, nke na-apụta kama ịpụta ifuru a na-akpụpụta, nwere ọtụtụ mkpụrụ nke na-adaba n'ala ma pulite. Site na nke a, ọ na - esote ọ bụrụ na mkpụrụ ahụ etoo na ohia ma nwee otu nkume, ọ pụtara na ọ bụ mkpụrụ. N'agbanyeghị nke a, ná ndụ kwa ụbọchị, mmadụ ole na ole na-aṅa ntị n'ihe ọmụma sayensị dị otú ahụ, n'ihi ya, a pụghị iwere ya dị ka ndudue mgbe a na-akpọ mkpụrụ a ma ọ bụ osisi ma ọ bụ mkpụrụ.

Ntak emi beri?

Nkwuputa sayensị na-ezighi ezi na ụyọkọ bụ beri bụ eziokwu na ndị na-eto eto na-eto eto na-ewu ewu taa - osisi shrub-dịka osisi na mkpụrụ osisi. Ná mmalite nke narị afọ gara aga, a na-eme nchọpụta sayensị, n'ihi ya, e mere ka o doo anya na plum bụ mkpụrụ osisi. Dika ama amaro ya na mbu, tomato na-akpo nkpuru a nani na ndu kwa ubochi, site na echiche nke sayensi nkowa a abughi ezi.

Chọpụta ihe ngwọta nke ọgwụ na ihe bara uru maka ụmụ nwanyị iji kpoo.

Gịnị mere mkpụrụ?

Ebe osisi plum dị ogologo, ya na mkpụrụ nkume ma na ya na-amị mkpụrụ nke nwere otu mkpụrụ na-esi ike, na-eto eto na obere mkpisi, ndị ọkà mmụta sayensị ji n'aka na nke a bụ mkpụrụ. Onye ọ bụla maara na tomato nwere ọtụtụ anụ dị nro na obere mkpụrụ na pericarp, ha na-eto eto na bushes.

Kedu uru na ebe enwere mkpụrụ osisi mbadamba

Nri pụrụ iche na ọtụtụ nnukwu vitamin na mineral ndị dị mkpa maka onye nọ na pọmkpọ a na-eme ka mkpụrụ a ghara ịbụ naanị otu n'ime ihe kachasị mmasị, kama ọ bụkwa ihe bara uru bara uru. E wezụga nke a nile, a na-enyekwa ya ọtụtụ àgwà ọma ndị a na-eji na mpaghara dị iche iche. Ndị na-eri nri na-eri mgbe nile maka nri, enweghi nsogbu na agụụ, ebe nwa ebu n'afọ na-emegharị ahụ ma na-emezi mgbaze. Nakwa maka ebumnuche ahụike, jiri akwụkwọ ndị ahụ ejikere maka mpụga na n'ime ụlọ. Na-adabere na plums na-eme dị iche iche masks na decoctions maka akpụkpọ na ntutu isi. Ma, n'ezie, a na-emepụta ọtụtụ nnukwu nri na nri dị mma na ya.

Ọ dị mkpa! Ọkpụkpụ mkpụrụ nwere cyanogenic glycoside amygdalin. N'ime ahụ, ọ na-adabere na ntọhapụ nke hydrocyanic acid - ọ bụ adịghị mma. Ọ dị mkpa na mgbe a na-agwọ okpomọkụ a na-ebibi ihe a.

Na nkà mmụta ọgwụ

Mkpụrụ osisi ọhụrụ na nke a mịrị amị, compotes na ihe pọmpụ nwere mmetụta bara uru n'ahụ ahụ dum. N'okwu ndi mmadu, enwere otutu akwukwo nri dabere na ngwaahịa a. Site na osisi ahụ na-akwadebe tinctures na decoctions, anụ ọkụkụ maka ọgwụgwọ ọnya anụahụ. A na - eji mkpụrụ osisi ndị a mara mma mkpụrụ ahụ:

  1. Ngwongwo kachasị mma, nke a na-enye ma ụmụ ma ndị agadi iwu.
  2. Eji mee ka eriri afọ ahụ dị ọcha mgbe ịmịfụ, mgbe enweghi ike iji ihe ndị ọzọ mee ihe.
  3. Mkpụrụ osisi a na-egosighi mmasị bara uru maka oke ibu na ọrịa shuga.
  4. Edere mkpụrụ a maka ọrịa ịba ọcha n'anya na-adịghị emerụ ahụ.
  5. Na-akwalite mkpochapụ cholesterol.
  6. Ha na-eme ihe dị ka ndị na-egbu egbu, na-ewepụ ihe ndị na-egbu redio n'ahụ.

Ngwa mma

Plum bara uru iji ọ bụghị naanị n'ime, kamakwa dị ka ihe ịchọ mma. Ihe kachasị mkpa bu ibu ụzọ jide n'aka na enwereghi ahuhu na ngwaahịa a. Ọtụtụ mgbe, a na-akwado masks na mmanụ ahụ na-adabere na mkpụrụ osisi ahụ.

Uru nke plums dị ka ndị a:

  1. Ngwunye antioxidant.
  2. Ọ na-enye nri na moisturizes anụ, nke ọ na-adị nro na velvety.
  3. Agha na-agba ma na-agbaji ntutu isi.
  4. Mmetụta bara uru na akpụkpọ gbara anya.
  5. Ejiri ya dị ka ihe na-esi ísì ụtọ.
  6. A na - eji ya dị ka onye emulsifier maka ijikọta akụkụ dị iche iche.
  7. Na-elekọta mbọ na cuticle.
Ị ma? Iji kpochapu ngwa ngwa, a na-etinye ya n'ime akpa na apụl na unere. Mkpụrụ osisi ndị a na-emepụta ethylene, nke na-eme ka usoro nhazi ahụ dịkwuo elu.

Ugbo ohia

Na nri, plums kwadebe desserts, marshmallow, compotes, ọṅụṅụ na sauces. Ndị na-aṅụ mmanya na-eji mkpụrụ osisi a eme ihe na-eme ka ndị na-eme ihe ọṅụṅụ na-emepụta mmanya. Na-adabere na mkpụrụ osisi na-emepụta ike infusions, yana ha marinate maka anụ nri. A na-eji osisi nkụ na-ese anwụrụ ọkụ, na-esi nri kebabs. A maara na anwụrụ ọkụ si n'osisi dị otú ahụ na-enye ngwaahịa otu uto a na-echefu echefu.

Familiarize onwe gị na ntụziaka maka akwadebe plum jam, marinated plums maka anụ ma ọ bụ iyak, tkemali ihendori, plum compote.

Ị ga-enwe mmasị ịmụta otú e si akwadebe pan, piom tincture na vodka ma ọ bụ mmanya mmanya.

Dika ị nwere ike ịhụ, osisi ahụ abụghị naanị tọrọ ụtọ, kamakwa mkpụrụ osisi siri ike, ma ọ ga-eji ya mee ihe n'ókè ka ọ ghara imerụ ahụ ahụ, karịsịa ma ọ bụrụ na e nwere ihe ọ bụla.