Osisi

Lobelia cascade: nkọwa, ala, nlekọta

A na-ewere Lobelia cascade ma ọ bụ Cascade bụ ụdị nke abụọ kachasị ewu ewu. Ya ogologo osisi kpọgidere etolite a mara mma * Tụkwasị na ohia.

Nkọwa nke Lobelia Cascade

Obere ifuru na-acha ọcha, acha anụnụ anụnụ, odo odo, na-acha anụnụ anụnụ na ọbụna lilac-pink (dayameta ihe dị ka 1 cm) na-ekpuchi ihe ọkụkụ ahụ kpamkpam. Nke a bụ osisi a na - eme kwa afọ, na - akọwapụtaghị ya na nlekọta. Ọ hụrụ ebe anwụ na-acha na ala kpọrọ nkụ, mana ọ nwere ike itolite na mpaghara ndị nwere nsogbu. Ọ na-agba ifuru n'onwe ya. Ọ na-anabata ọnọdụ okpomọkụ ruo -10 Celsius. Enweghị mmiri na oke okpomọkụ nwere ike igbochi okooko.

Ọ dị mma na mpaghara jikọtara ya na ọtụtụ osisi ọkọchị na-egbuke egbuke (chamomile, bellflower, petunia).

Na-eto eto ma na-elekọta Cascar lobelia

Iji too osisi a mara mma, ịkwesịrị ịmụ banyere atụmatụ na mkpa nlekọta. Nke a metụtara usoro nke ifuru. Ebe ọ bụ na ị matala ha, ị nwere ike ịmalite lobelia ma nwee ọhụụ mara mma n'oge ọkọchị niile.

Oria lobelia

A na-akụ mkpụrụ Lobelia n'ụlọ. Nke a bụ usoro na-ewe oge karịa n'ihi microscopic akụkụ, karịa ka ájá. Maka ịkọ, ị nwere ike ịzụta mkpụrụ na nsogbu dị iche iche ma ọ bụ dina ha akwa. A kwadebere ala maka ịgha mkpụrụ tupu oge eruo, nke a na-eji ngwakọta ájá na ụwa eme ihe n'ụzọ hà nhata, na-agbakwunye 0,5 akụkụ nke humus. Jide n'aka na ị ga-ewepụ ala ka ọ ghara inwe ihe mgbochi na ịnweta mmiri na ikuku n'efu. Tupu ịgha mkpụrụ, ọ dị mkpa iji mmiri mee ụwa, kpoo ya na ngwa ndakwa nri. Mmepe nke osisi dị na mbido mbụ bụ ogologo usoro, yabụ a na-akụ ha na griin haus ma ọ bụ na kwadebere n'ụzọ pụrụ iche na njedebe nke oge oyi.

Ihere kpuchie elu ụwa, ma ịdala ụra wee jiri ntụ ọka potassium mee ka ọ fesaa ya. Ọ ka mma ịkụnye mkpụrụ ọ na-esiri ike igbochi ndị na-epulite ịmịpụta nke ukwuu. Mgbe ihe dị ka ụbọchị iri gachara, mkpụrụ akwụkwọ mbụ ga-apụta, nke a ga-atụgharịrị n'ime oghere nke 3 PC.

Ihe kachasị dị na ọkwa a bụ ịgbara mmiri. Can gaghị akpachapụ aja n’ala, n’ihi nke a nwere ike ibute ire ere na ọnwụ nke osisi.

Na-eto ma na-elekọta mkpụrụ

Mgbe ihe dị ka otu ọnwa gasịrị, ezigbo akwụkwọ abụọ ga-apụta, nke pụtara na oge eruola iji buru. A na-ekewa mkpụrụ osisi site na iji mkpịsị aka toro eto, kụọkwa na arịa ndị ọzọ (kwa 1 m2 ọ bụla karịa ụyọkọ 10). N'ịdị elu nke 3 cm, ị ga-agharịrị egbudo elu nke oge ịse ahụ. Nlekọta dị otú a na ihe ọkụkụ ga-enyere gị aka inweta ahịhịa na-amị amị nke na-akụ n'ubi.

Dị ka akwa mgbakwasa nke seedlings na osisi, a na - eji ihe ndị sitere n'okike mee ihe mullein ma ọ bụ nettle infusion na nha nke 1:10 eji. Ha nwere ezigbo uto na uto, mana oke ha nwere ike inye okooko na-adịghị mma. Na mgbakwunye na fatịlaịza, ahịhịa chọrọ mmiri dị mma na ịtọpụ ala, ma na oge ọkọchị ọ bụ ihe amamihe dị na ya ime nke a.

Ing ku osisi lobelia na-eto eto

Na ala mepere emepe, a na-atụ aro ịgha mkpụrụ maka etiti ọnwa Mee, mgbe iyi egwu nke ntu oyi gafere. N'etiti osisi ọ dị mkpa iji dozigharị ihe dịkarịa ala 15 cm, ọ bụ ihe amamihe dị na ya ịkụnye ya na iru mmiri, humus-juju. Ifuru mbụ na-apụta na mbido June, na-aga ifuru rue ngwụsị nke August. Ná ngwụsị nke oge ọkọchị, ọ bụrụ na egbutuo bushes na oge, a na-agbakwunye nri ala na ala, mgbe ahụ, osisi ga-acha akwụkwọ ndụ tupu mmalite nke ntu oyi.

Nke a unpretentious, ọ bụghị na-ata ahụhụ site na oyi snap na blooming niile n'oge okpomọkụ osisi. Enwere ike ịhụ ya n'ubi na ubi, ebe ọ na-eto n'ụzọ mara mma n'okporo ụzọ na akwa ifuru. Ọtụtụ mgbe, a na-akụ lobelia na okooko osisi pụrụ iche na verandas, na igbe dị na mbara ihu, ebe ọ na-amasị ndị ọzọ na okooko osisi ya mara mma.