Mkpụrụ ubi

Ngwa azalea / rhododendron na homeopathy

Azalea (rhododendron) - ihe ijuanya mara mma okooko osisi ma ọ bụ evergreen shrub si n'ezinụlọ heather. Nke a bụ ezinụlọ bara ọgaranya - heather, Rosemary ọhịa, azalea, rhododendron ... Ọ bụ naanị na Russia na-etolite 18 ụdị rhododendron (Rhododendron - sitere na Gris na osisi Rose) - na Caucasus, Siberia, n'Ebe Ọwụwa Anyanwụ Ụwa. Akụkọ anyị banyere ọtụtụ ọgwụgwọ nke Roddendron.

Rhododendron - ọgwụ ọgwụ na contraindications


Na okwu "rhododendron" nke kachasị mma, ihe kachasị anya na "ugwu" dị n'elu ugwu - isi na-eme ihe ike na-acha odo odo nke na-egbuke egbuke. Ndi nwuru anwu ma obu ndu - i ghafufu ihe nile ma gbapuo ebe "ugwu n'onu igwe oji"! Ọ ga-abata n'uche iji ụdị ịma mma dị otú ahụ na-enweghị atụ?

Ndị na-aga na ntụrụndụ nke Caucasus - Dombai, Elbrus mpaghara - maara n'ezie na n'ahịa ndị dị na ala nke akpa ugwu ndị akwụkwọ rhododendron a mịrị amị, jiri aka na-abanye, a na-etinye ya ebe a "Site na nrụgide", "site n'obi", "site na ụra nke ọma", "site na nkwonkwo", "site na ịgbu", "site na isi ọwụwa", "site na ụkwara", "site na ụkwara ume", "si na radiculitis"... "Ma ọ bụ ihe niile banyere ya"? - ị na-ajụ. Ee, banyere ya, na akwụkwọ ndị a na-edeghị ederede bụ ezigbo akwụkwọ, n'ihi na a na-anwale ntụziaka nke nkà mmụta ọgwụ ochie maka ọtụtụ afọ na ọbụna ọtụtụ narị afọ.

Mgbe e mesịrị, ndị na-aṅụ ọgwụ na ndị dọkịta ga-achọta na mma nke oge a nke mara mma nke osisi dịgasị iche iche bara uru nakwa dịka ihe ndị na-egbu egbu nke ga - akwado ihe ngwọta ya - tonic, bactericidal, antipyretic, diuretic, anti-inflammatory, anti-asthmatic na ọbụna insecticidal (site na nla, ọmụmaatụ).

Ihe na-arụ ọrụ: akwụkwọ nwere rhododendrin, tannins, arbutin, rutin, acid gallic, acid ascorbic, tannins, phytoncides, mmanụ dị mkpa, na andromedotoxin (rhodotoxin)onye aha ya na-egosi na ọ bụ nsi
Homeopathsndị na-asọpụrụ ịgwọ ọrịa, ma na-elebakwu anya na ihe ndị na-agwọ ọrịa nke osisi, n'ezie, apụghị ịgafere ụdị ahụike ahụ.

Ntuziaka Rhododendron nwetara site na ụdị Rhododendron Golden (Rhododendron aureum) ejiriwo mee ihe n'ọtụtụ ebe na homeopathy maka ọgwụgwọ ọrịa ọkpụkpụ ahụ, eze mgbu, herpes, ọrịa nke nwanyị na nwoke genitalia, meteozavisimosti, eczema, nakwa nsị nke Mercury.

Achọpụtara na ndị Circassians bi n'ugwu nke Caucasus, a pụrụ ikwu na, na thickets nke rhododendron na site na nwata na-aṅụ ịṅụ si na ya epupụta, ruo agadi agadi na-anọgide na-adị ike ume na ọrụ, nke zuru okè na-egosi na elu ihe ndị na-eme ka a na-emepụta ihe na-agbanwe agbanwe rhododendron. Otu n'ime ụdị dị iche iche nke tii a magburu onwe ya bụ mmiri ara ehi, nnu, butter na ose oji. Na Siberia, ọ bụ omenala ịṅụ ihe ọṅụṅụ nke rhododendron na ọrịa intestinal, n'ihi akwa ọdịnaya nke ndị na-ekekọta - tannins.

Omume a maara nke rhododendron na usoro obi dị ka cardiotonics, ha normalize ọrụ nke obi, nwere akpọ dị egwu ma arụ ọrụ diuretic.

A na-eji ọgwụ na-egbu egbu ma ọ bụ analgesic nke rhododendron na nkà mmụta ọdịnala rheumatism, gout, arthritis, osteochondrosis, isi ọwụwa. Njirimara dị jụụ nke rhododendron dị ike, ọbụna ndị na-agwọ ọrịa oge ochie mesoro ha enweghi ụra, mgbakasị, ụjọ, mgbakasị na ọbụna epilepsy.

Emeela ka o doo anya na ịkwadebe site na akwụkwọ na okooko osisi nke rhododendron na-arụ ọrụ megide streptococci na staphylococci, shigella, salmonella, pseudomonas na diphtheria ruo. na ụdị ụdị nri ndị ọzọ.

Jiri njirimara ndị a dị ka mgbe ingestion na ụdị decoctions na tinctures maka ọgwụgwọ ọrịa nke akwara iku ume na eriri afọ, na n'èzí n'ụdị gargles na lotions mbufụt ke akpịrị, ọrịa pustular akpụkpọ anụ.

Contraindications: ime ime, lactation, urolithiasis.

N'akụkọ a kọwapụtara ugboro ugboro banyere nsị ọjọọ nke ndị dike Grik na njem na Colchis oge ochie na-ezo aka na mmanụ aṅụ na-anakọta site na okooko osisi rhododendron. Mgbe ndị na Gris ṅụsịrị mmanụ aṅụ, ndị Gris yiri ka mmanya na-egbu ha ma "gbanyụọ" ruo ụbọchị abụọ, ma ọ dịghị onye nwụrụ. Mgbe e mesịrị, Pliny kwuru na nke a bụ ụdị nsị na-egbu egbu na mmanụ aṅụ nke anakọtara site na azalea okooko odo (Rhododendron luteum), nke a makwaara dị ka Pontic Azalea (Rhododendron pontica). E kwesịkwara icheta na mmanụ aṅụ mmanụ aṅụ, bụ nke a na-enyebeghị medovars site na ihe ndị a ma ama, gbakọtara site n'aka onye nnọchianya nke ezinaụlọ nke rhododendron bụ.

Yellow na-azụta n'ọhịa na-amụba n'ụba oke ugwu Colchian ugwu ruo taa (n'ógbè Abkhazia na Greater Sochi). Osisi okooko odo ya na-egbuke egbuke nwere ezigbo ísì siri ike, dị ka isi ísì lilies.

Akuku nile nke osisi nwere toxins.

Ndị Aborigine ga-agwa gị ọtụtụ akụkọ banyere "mmanụ aṅụ na-arahụ", nsị ọbụna maka aṅụ.

Ụdị azaleas dị iche iche na-emebi nsị dị ukwuu ma ọ bụ karịa, ya mere, ọ dị mkpa iji nlezianya mee ihe maka iji rhododendron mee ihe maka ọgwụgwọ, iji mee ya n'ụzọ zuru ezu na ọ bụ naanị mgbe ọ gụsịrị dọkịta. A na-edebe Azaleas n'ụlọ n'ụlọ ite, mana, n'ezie, emela ya ugbua ruo ezé nke ụmụaka na-achọ ịmata ihe, nwamba na anụ ụlọ ndị ọzọ. Ọ bụ ezie na a hụla na azalea (rhododendron) kacha egbu egbu maka ehi, obere anụ "anụ ụlọ" kwesịkwara idebe.

Foto

Foto nke rhododendron, lee n'okpuru:

Ozi bara uru

Gụkwuo banyere azaleas:

  1. Azalea: iwu na ọnọdụ nke osisi ahụ
  2. Blooming Azalea - a mara mma bouquet na a ifuru ite!
  3. Gịnị mere azalea ọrịa? Esi ewepu pests?
  4. Ụzọ na-eto azaleas n'ụlọ: na-eto eto rhododendroma
  5. Mma n'ụlọ gị! Kedu ka esi mee ka ụlọ hydrangea kwụsị n'ụlọ?