Akwukwo nri

Ezi mkpụrụ na tomato "New Transnistria": nkọwa nke ụdị dị iche iche, foto, karịsịa tomato

Tomato "New Transnistria" abụwo ụdị dịgasị iche iche nke ọtụtụ ndị na-elekọta anụ ụlọ ruo ọtụtụ afọ.

Ha dị mma maka ịmalite na obere atụmatụ ụlọ. Ndị na-azụlite Russia na-eri nri dị iche iche na narị afọ nke 21.

Gụkwuo n'isiokwu anyị. N'ime ya, anyị na-echetara gị àgwà na njirimara nke ịkọ ihe, yana nkọwa zuru ezu nke ụdị dị iche iche.

Tomato "New Transnistria": nkọwa nke dịgasị iche iche

Nke a dịgasị iche iche bụ oge okwu, ebe ọ bụ na ọ na - ewe site na 104 ruo 130 ụbọchị site n'ilepụta germination zuru oke ka mkpụrụ osisi na - eto. Ogologo nke osisi ndị na-achọpụta ihe, nke na-abụghị ọkọlọtọ, sitere na 40 ruo 80 sentimita. A na-ekpuchi ha na akwụkwọ ndụ akwụkwọ ndụ na-acha akwụkwọ ndụ. A na-ebute tomato ndị a maka ịkụ ihe na ala na-adịghị edozi ma gosi oke iguzogide ọrịa niile a maara.

N'ihe hectare nke ala, a na-emepụta 400 ruo 900 nke ihe ubi.. N'ihi na osisi ndị a na-akọwa site na ịmepụta obere mkpirisi nke ụdị dị mfe, nke gụnyere 5-6 okooko osisi. A na-emepụta mkpụrụ akwụkwọ mbụ n'elu akwụkwọ isii ma ọ bụ nke asaa, na ndị ọzọ site na otu ma ọ bụ abụọ epupụta.

Ụdị tomato dị iche iche "New Transnistria" nwere uru dị otú ahụ:

  • nke imekotaotuugbo ripening nke mkpụrụ osisi;
  • elu mkpụrụ;
  • ọrịa na-eguzogide ọrịa;
  • kwesiri maka ihichapu otu oge;
  • dị ịrịba ama transportability ma na-edebe àgwà nke mkpụrụ osisi, yana ọma ha uto uto.

Enweghị nsogbu dị iche iche tomato "New Transnistria" enweghị.

Àgwà

N'ihi na nke a dịgasị iche iche tomato e ji elongated mkpụrụ ok fleshy agbanwe agbanwe. N'ọdịbeghị aka, ha nwere agba ọcha-acha odo odo, na mgbe ọchara ghọọ ọbara ọbara. Mkpụrụ nke tomato ndị a dị na 40 ruo 60 grams. Ha nwere nests abụọ ma site na 4.7% ruo 5.9% ihe akọrọ.

A na-ebufe "New Transnistria" Tomato nke dị anya ma chekwaa maka ọnwa abụọ. O nwere uto uto. A na-eche Tomato "New Transnistria" iji mee ihe na raw na dum-canning. Ha dịkwa mma maka ịmecha ihe ntanetị na ụlọ ọrụ canning.

Foto

Na-eto eto

Na-agha mkpụrụ osisi maka seedlings kwesịrị ibu 55-60 ụbọchị tupu akuku n'ala. Ebe dị anya n'etiti bushes kwesịrị ịdị 50 centimeters, na n'etiti ahịrị - 40 centimeters. Na otu mita square nke ala a ga-enwe ihe karịrị atọ ma ọ bụ anọ osisi. Edere tomato ndị a na State Register of Russian Federation maka ịkọ ihe na Central Black Earth, Middle Volga, North Caucasus na mpaghara Ebe Ọwụwa Anyanwụ. Ha na-ahụkarị n'ókèala Ukraine na Moldova.

Osisi dị mkpa nsị na ihe nchebe, ọ dị ha mkpa ka ha guzobere na 3-4 stalks. Ilekọta tomato ndị a bụ ịgbara mmiri, weeding na ịtọpụ ala, yana ọgwụ nri ịnweta.

Ọrịa na pests

Tomato "New Transnistria" ọ fọrọ nke nta ka ọ ghara ịrịa ọrịa, a ga-echebekwa ha site na mwakpo nke pests site na ọgwụgwọ nke oge a na-eji insecticidal preparations.

N'ịmụta nkọwa nke ụdị mkpụrụ ndụ dị iche iche nke "New Transnistria", a pụrụ iji obi ike kwuo na tomato ndị a bụ otu n'ime mkpụrụ kachasị mkpụrụ nke a na-achọ maka ịkụ ihe na ala na-adịghị echebe.