Mkpụrụ ubi

Ị maara otú e si eto mkpụrụ si Venus flytrap?

Venus flytrap bụ osisi na-eri osisi nke na-apụtawanye ìhè na nchịkọta nke ndị na-ahụ maka ime ụlọ.

N'ihi na a ghaghị ịgha mkpụrụ n'ụlọ ka ọ gbasoo ọnọdụ pụrụ iche. iru mmiri na ikuku ikuku.

Anyị na-eto site na mkpụrụ

Kedu ka esi eto mkpụrụ nke Venus? A na-enweta mkpụrụ osisi na-egbu egbu site n'aka onye toro eto ma ọ bụ zụta ha na sụgharị ahịa. N'ụlọ, a ga-enweta mkpụrụ osisi naanị site na usoro nke ụmụ ahụhụ.

Na njedebe a, na oge opupu ihe ubi, n'oge ọdịdị nke okooko osisi, a na-ebufe pollen site na otu okooko osisi gaa na onye ọzọ nwere brush. A na-eme usoro a ụbọchị ole na ole mgbe njuputa zuru ezu nke nwa osisi ahụ.

Mkpa. Ị nwere ike ịgbagha osisi nke gafere ebe ọ dịkarịa ala otu oyi. Ndị na-eto eto ka mma iji wepu ifuru.

Otu ọnwa mgbe e mesịrị, ovaries gosipụtara na okooko osisi. Ụdị ifuru bụ ụdị igbe ọ na-acha 20-30 osisi. Ha kwesiri ima onwunwu. A na-echekwa mkpokọta osisi ahụ na friji na akpa akwụkwọ. A na-eme ihe dị ka ọnwa anọ ruo ọnwa ise mgbe owuwe ihe ubi gasịrị.

Osisi toro n'adabereghị ma ọ bụ zụta ga-stratified tupu akuku. Usoro Na-ewe ọnwa 6-8.

A na-etinye mkpụrụ n'ime ákwà, a na-etinye ya na fungicide, tinye ya na plastic plastic ma tinye ya n'ime friji. Akpa na-emepe n'oge a ma na-agbanye osisi.

Na njedebe nke usoro stratification, a na-akụ ya na ngwakọta nke peat na ájá ma ọ bụ ọkpụkpụ peat. A na-etinyere ala ala ma na-ekesa mkpụrụ dị n'elu. N'elu, ihe niile na-fesa ya na obere obere peat ma jiri mmiri na-agba.

Ihe n'ime otu ọnwa akpa akwukwo cotyledon ga-apụta. Mgbe e gosipụtara ihe ndị a na-epupụta na obere ite. Osisi zuru ezu nke ihe dị otú ahụ na-amalite na afọ 4-5.

Na foto ị ga-ahụ otu esi etolite Venus flytrap si mkpụrụ:




Vidio ahụ gosipụtara nnwale ahụ: ịkụ mkpụrụ, nke mbụ osisi nwere ike ibu. Jiri nlezianya họrọ osisi.

Otu esi akụ osisi

Ka ha na-eto eto

Ihe na-eto eto dị ka a rụpụtara

Site na Scion

Ngalaba nke ndi okenye - ụzọ kacha mma a ga-esi na-eto flycatcher. A na-ekewa alaka ndị ahụ na ohia na kụrụ n'ime ite dị iche iche nke obere dayameta, ma n'otu oge ahụ zuru ezu maka ogo nke mgbatị.

Mkpa. Nkewa nke flycatcher na-eji nwayọ dị ka o kwere mee, na-enweghị imetụ ọnyà, ma ha agaghị emechi ya ma osisi ahụ ga-ada ọrịa.

Ala a osisi dị mkpa dị ka ìhè dị ka o kwere mee kama ịda ogbenye. Na-egbu ahịhịa mpempe akwụkwọ, mbadamba peat, peat na ájá. A naghị achọ ịkwọ ụgbọala na ala nke ite maka flycatcher.

Na mgbakwunye na nkerisi osisi na-eto eto nwere ike nweta site na cuttings. A na-ewepụ billet na-enweghị ọnyà na-adọkpụ ma kụọ ya n'otu akụkụ na-acha ọcha na-etinye aka na peat.

Tupu e tinye ya n'ime ala, a na-emeso arụ ọrụ ahụ na stimulator. Site n'elu ị ga-ekpuchi ọdịda na iko iko iji chekwaa otu narị percent mmiri mmiri.

Mkpa. A na-agbanye mgbọrọgwụ n'ọtụtụ ìhè nke ọ bụghị ihe na-erughị awa 12 kwa ụbọchị.
Na 30-35 ụbọchị ọnwụ ga-enye akpa Ome, usoro mgbọrọgwụ zuru ezu ga-guzobere na 3-4 ọnwa.

Site na bọlbụ

A na-etinye ihe ndị a na-atụtụ ya, bụ ndị e kewapụtara site na ohia mgbe a na-atụgharị ya, na ngwakọta nke peat na ájá. Okpokoro ahọrọ maka akuku kwesịrị inwe ma ọ dịkarịa ala mgbọrọgwụ abụọma ọ bụghị na ọ gaghị enwe ibu.

Echiche. Eyịm nwere ike ịdị iche site na osisi toro afọ 2-3. Enwere ike ịrụ usoro a karịa ugboro abụọ n'afọ abụọ ọ bụla.

Mgbe a na-etinye ya n'ite, ọ dị mkpa ka ị ghara ịda ụra na ntutu nke ifuru. A na-ekwu okwu na ụlọ griin n'ebe anwụ na-acha.

Mkpa. Gbaa mbọ hụ na ala dị mgbe niile. Ọkụ na-adịghị anabata ikpochapu nke ala.

Kedu otu ụzọ ị na-esi eto flycatcher, mgbe ọnyà mbụ ahụ pụtara mkpa ịmalite ịzụ. Iji mee nke a, otu ugboro na ụbọchị iri isii ọ bụla, jide anụ, tinye ya na agịga ma tinye ya n'ime mpempe akwụkwọ ahụ.

Uto nke flycatcher na ndepụta dị otú ahụ ga-eme ngwa ngwa, ị ga-enwekwa ngwa ngwa iji nweta osisi zuru ezu. Mụtakwuo banyere mma na nchekwa iji zụọ osisi, chọpụta ebe a.

Idebe iwu nile nke mmeputakwa, ị nwere ike ịnweta akwụkwọ ọhụrụ nke osisi osisi a na nchịkọta ụlọ.