Ubi ahụ

Anyị na-eto eto mara mma lavender

Lavender - nke a bụ ọgwụ na aromatic evergreen osisi na akwụkwọ ọlaọcha na okooko osisi dị iche iche shades nke-acha odo odo, gbakọtara na spikelets.

Isi nke okooko osisi na nectar nke lavender dị ezigbo mma maka butterflies na aṅụ. Mgbe ị na-ahụ osisi shrub a na-acha ọkụ na ogbo, ị na-ahụ ya ọkụ na-acha odo odo ozugbo.

Ọ bụrụ na i tinye obere nyocha na iji ihe ọmụma ị nwetara site n'ịgụ isiokwu a, ọ ga-ekwe omume na ị na-eto lavender onwe gị na windowsill gị.

Ala nna Lavender bụ Canary Islands, India na mba Mediterenian. Okwu Latin "lava", nke pụtara "ịsacha", nyere aha osisi a ma gosipụta ihe dị ọcha na antiseptic nke lavender.

Ka anyị leba anya na isi iwu maka na-eto eto lavender.

Rịba ama onye na-elekọta ubi: Violets, kụrụ na nlekọta.

Chọpụta otú e si eto gladiolus ebe a.

Lee foto gatsanii //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/posadka-gatsanii-yuzhnoafrikanskoj-romashki-v-nashih-shirotah.html.

Ịghapụta lavender na karịsịa nlekọta ya

Osisi ahụ na-ahọrọ ebe anwụ na-acha, oghere oghere na alkaline ma ọ bụ na-anọpụ iche n'ala nke nwere ezigbo drainage. Fatịlaịza potassium na-adabara lavender. Na ọdịda na mmiri, a ghaghị ịme ya na spud, nlekọta dị otú ahụ na-emetụta ntoputa nke Ome ọhụrụ.

Lavender, ebe ọ bụ osisi dị mkpụmkpụ, chọrọ isi awọ mgbe niile iji weghachite ya. N'afọ ahụ a na-akụ osisi ahụ okpukpu abụọ - mgbe okooko na n'ikpeazụ oge.

Ezi nlekọta na-adabere n'ụkpụrụ abụọ dị mkpa:

Ịgbara - mepụtara na mmiri, biri n'oge ehihie na ụlọ okpomọkụ. A na-eme nsị n'oge oge uto kwa ụbọchị, n'isi ụtụtụ ma ọ bụ na mgbede. Debe ala mgbe niile. Ọzọkwa, ọ dị mkpa ka mmiri ma ala ma akụkụ ndụ ndụ nke osisi ahụ.

N'ọnọdụ ikuku dị n'ime ime ụlọ ahụ, ọ dị mkpa ịgba mmiri dị ọcha dị nso na osisi ahụ. N'oge na-adịghị anya mgbe aghaghasị, fatịlaịza mkpụrụ ga-fertilized na mmiri mmiri nri.

Ọkụ - ọ bụ ihe na-achọsi ike ịchọta osisi ahụ na windo sill n'akụkụ ndịda, n'ihi na lavender bụ osisi na-ahụ ọkụ. Ọ bụrụ na ìhè anaghị ezuru ya, ọkụ ọkụ ahụ na-anabata.

N'oge okpomọkụ, lavender ga-enwe ekele maka ya ma ọ bụrụ na i wepụ ya na mbara ihu ahụ, mana ị ga-eji nwayọọ nwayọọ "mara" ịma mma ịga ije: nke mbụ ruo otu awa, mgbe ahụ maka abụọ. Mee ka okpokoro ya dịkwuo nwayọọ nwayọọ, ruo mgbe ọ ga - emesị "kpali" n'ebe ahụ,

E nwere ọtụtụ ụzọ mụta nwa lavender. Tụlee isi.

Isiokwu na-atụ aro: Verbena, na-elekọta na akuku.

Mụta ihe ndị na-adọrọ mmasị banyere ịba ụba lemon mbadamba //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/monard-poleznoe-i-aromatnoe-ukrashenie-vashego-sada.html.

Mmeputakwa lavender

Ụzọ kachasị mfe iji mụta nwa bụ ịkụ aka. Na njedebe a, a na-etinye alaka ụlọ shrub n'elu ala, kpuchie ya na ala ma tinye ibu n'elu. Mgbe ọnwa ole na ole gafere, ị ga-agbanye mgbọrọgwụ, ọ ga-esite n'aka ndị nne na nna na-atụgharị ya.

O kwere omume iji gbanye mgbọrọgwụ na alaka.

Na-eto eto lavender osisi siri ike, mkpụrụ osisi ahụ aghaghị ịmalite ịta ahụhụ (ikpughe na okpomọkụ).

Mgbe usoro a gasịrị, a na-akụ mkpụrụ ahụ na ite na mmiri dị mma, wee debe ya na ebe dị mma. N'elu okpomọkụ nke 15-21 ° C, osisi ahụ pulitere n'oge ọnwa.

Ọnọdụ wintering nke lavender bụ ọkacha mma dị mma n'ihi na ọ nwere ezigbo mmetụta na okooko.

Ya mere, n'oge oyi, a na-etinye osisi na windo sill dị ka o kwere omume site na radiators na usoro kpo oku na ịgbara mmiri.

Ná ngwụsị nke oge oyi, a na-akụ osisi na-eto eto nke lavender n'ime ite ọhụrụ.

Gụọ ndụmọdụ kachasị mma maka ilekọta Roses na ubi.

Mụta otú e si eto chrysanthemum n'ogige //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/razmnozhenie-i-vyrashhivanie-hrizantem-poleznye-sovety.html.

Ọrịa na pests nke lavender

Ihe kachasị njọ nke ọrịa lavender bụ isi awọ. A ga-ewepu ma kpoo akụkụ nke osisi nke ire ere chọrọ.

Site na pests na lavender, pennitsa larvae na-tọrọ na maka nchebe ha na-ekpuchi nsen na ụfụfụ yiri yiri afụ ọnụ. Ọ dịghị emerụ osisi ahụ, ọ bụ ezie na ọ na-emebi ọdịdị ahụ. A na-eji nchara ụfụ kpoo nsị.

Lavender bụ ezigbo mma maka ogige ọ bụla, ụlọ obibi, na mbara ihu. Ọbụna ogige nwere ike ime site na osisi.

The lavender ga-eji onwe ya mma akwa akwa ifuru, ubi ọgwụ, nakwa na lavender na-eto eto n'ụzọ zuru okè ma na-eme anya anya na tubs na ite.

Lavender na-eto eto n'uzo ugbo, mgbe o meturu ya aka, o na-acho ihe di egwu ma achota na isi ya na-ebibi pests.

Na-eto eto a pụrụ iche na ihe ndị e ji achọ ya na ọgwụgwọ nke osisi ahụ, ị ​​na-enwe ọṅụ nke na-ekiri agba dịgasị iche iche na agba ya, na-enwe mmetụta ísì ma na-enwe ọṅụ nke kọntaktị na ọmarịcha!